maandag 3 november 2014

the day after....

En dan is het opeens weer voorbij, de diezijn leuk markt in Groningen. Wat hebben we het gister getroffen het was super mooi weer. De zon scheen heerlijk in mijn kraam en ik kon zelf soms zonder jas er achter staan. De reis er heen was voorspoedig, wel vroeg, en voor 9.00 reden we al de Vismarkt op. Dan begint het uitstallen en het ophangen van een achter kleed . Dat is bij mijn spullen echt wel nodig. Ook nu stond er wel wind en zo nu en dan waaiden alle popjes weer om, of waaiden de kaartjes van de tafel. Het is maar goed dat Gerard mee is, die zorgt voor het nodige gewicht in de kraam. Nu vanaf 11.00 begon het gelijk al te lopen met publiek en dat ging zo door tot een uur of half vier. Daarna werd het rustig en het laatste uur was het vrijwel uitgestorven.
Het pietenpakhuis had weer een mooie plek gekregen en ik kreeg hier veel mooie reacties op. De mooiste was een kleine jongetje die er voor ging staan en in een lange klank zei MOOOOOI. Nu geweldig toch, daar doe je het voor. Ook veel reacties dat deze pieten gelukkig zwart zijn zoals het hoort. Kinderen zijn hier gelukkig niet mee bezig en die zien van verte al O SINTERKLAAS EN ZWARTE PIET.
 
 
Deze keer had ik zelf een heuse lamp mee. Het is een buitenlamp die je dus zo ergens op kunt hangen. Het gaf wel wat huiselijks en licht toen het wat donkerder werd. Nu we hebben weer een super dag gehad en erg genoten. Voordat we weer naar Leeuwarden rijden gaan we nog langs de Mc Donald om even wat te eten, inmiddels al traditie.  Ook traditie is het dat de Mc Donald clown er dan is om te goochelen en het publiek te vermaken. Het blijkt dat op koopzondag de clown altijd aanwezig is en wij dus dan ook. Nu Nienke en hulptroepen heel erg bedankt voor de gezellige dag en de goede organisatie.