dinsdag 28 oktober 2014

Diezijn leuk

Nu nog een paar dagen en het is dan alweer zover, de diezijn leuk markt in Groningen. Ik ben druk bezig met de laatste loodjes. Vandaag staat het maken van jutezakjes op het programma. Een klus die ik steeds heb uitgesteld omdat het altijd zoveel rotzooi geeft. Jute geeft allerlei een soort van pluisjes en alles zit er onder, erg leuk. Maar ja ik heb genoeg pakjes gemaakt en die staan toch het leukst in een jute zakje en ook zwarte piet vind het erg leuk om beet te houden. Het geeft net dat laatste beetje waardoor het leuker word. Op zich is het niet zoveel werk maar wil je het goed doen dan zou je eerst alle stuken moeten zigzaggen en dan pas in elkaar naaien. Maar het vandaag dus alleen gelaten bij in elkaar naaien. De volgende stap is om de pakjes in de zakjes te doen en dit vast te plakken. maar ja dan doet het lijmpistool het niet zo denderend. Dus die heb ik eigenlijk ook nieuw nodig.

Nu theepiet, de nieuwste aanwinst is erg mooi geworden. En aan alle reacties te zien op Facebook bij de groep van low budget winkels vinden anderen dan ook. Ik heb al 245 vind ik leuks. Echt heel erg gaaf om te lezen en te zien.
Ze is nog in ontwikkeling en zo ben ik steeds aan het zien hoe kan ze nog leuker worden. Een groter kantje om de hals, grotere oorringen ( bij de bouwmarkt weg) en muizen in de zakjes ipv thee. Ik ben er blij mee. En hoop dat ik er wat van ga verkopen op de markt zondag. Helaas sta ik dit jaar niet op de holy stitch die het weekend erna is maar ik ben dan wel te vinden op de herfstmarkt van de vrije school in Leeuwarden. Waarschijnlijk is die markt van 11.00 tot 16.00 maar dat hoor ik nog precies. Altijd een erg leuke markt met veel seizoenspopjes in alle soorten en maten.
 
Nu ik hoop u te zien komende zondag op de vismarkt in Groningen. Het is ook nog koopzondag dus er valt genoeg te beleven. Nu nog duimen voor net zo,n mooie zonnige dag als vandaag. Meestal slaat het weer net altijd om als de markt er is.
 
wie weet tot zondag
 
Hendrickje Saskia