donderdag 30 mei 2013

verslag Holy Stitch

Het is alweer even geleden maar afgelopen weekend weer twee dagen bajes overleefd. Op de vrijdag eerst de cel poetsen want kort geleden is er in geslapen dus weer even frisse lucht erin krijgen. Volgende keer een goede luchtverfrisser meenemen want het blijft toch wat muf ruiken. Op vrijdag de cel alvast ingericht zodat ik op zaterdag relaxed op de fiets naar mijn tijdelijk onderkomen kan gaan. Het blijft leuk om zo'n cel te veranderen in een kleurrijk winkeltje. Maar aangezien mijn creaties veel kleur bevatten lukt dat altijd wel.
Hier sta ik dan voor mijn celdeur van cel 013. De banner is voor het kijk luikje gehangen en er zit ook nog een luikje in om het water en brood doorheen te geven. De indeling van de cellen zijn niet overal gelijk dus dat was wel even afwachten hoe het eruit zou zien. Maar deze cel had een inbouwkast waar ik mooi mijn popjes in kwijt kon.
Op de bovenste plank de maandpopjes en daaronder de diverse wolbolpopjes in diverse kleuren. Op zaterdag om 10.00 ging de beurs van start en ging mijn winkeltje open. Erg leuk om al die verschillende bezoekers te mogen ontvangen, ik was gelukkig geen eenzame gevangene dit weekend. Met diverse bezoekers gesprekken gehad en die sleepten mij wel door de twee dagen cel heen. In de periode dat ik mocht luchten gezellig kunnen kletsen met de mede gevangene, die zich gelukkig ook goed vermaakten in hun cel.

Zo nu en dan een bakje thee met een bonbon en de tijd vliegt voorbij. Het waren weer twee super gezellige dagen. Als ik nu nog een week had moeten blijven en niet mijn straf erop had zitten, had ik dat niet eens een probleem gevonden. Ik vermaakte mij wel in mijn celletje, had het zelfs al wat huiselijk gemaakt met een leuk gordijntje, dan hoefde ik die tralies en de camera buiten niet steeds te zien.
In november is de 10de editie van Holy Stitch en ik hoop  er dan ook weer bij te kunnen zijn. Heb nu alweer idee├źn voor in de winter. Het bajes leven bevalt mij goed. Op naar het volgende avontuur, een dag naar het museumdorp Orvelte en dan maar hopen dat het mooi en warm weer is. Want ik was wel blij dat er ook een kachel in mijn celletje zat.