vrijdag 12 oktober 2012

saskia dag

Morgen is dan de grote Saskia dag in Leeuwarden. Welke Saskia hoor ik jullie al denken. Nu schilder Rembrandt, daar begin ik weer, was getrouwd met Saskia van Uylenburgh en dit jaar is het 400 jaar geleden dat ze geboren is. Dat word dus dit jaar gevierd met allerlei festiviteiten met de grote Saskia dag als hoogtepunt. Ik mag daar ook bij aanwezig zijn. We moeten, de Saskia's dus, verzamelen in de stadsherberg. Van daaruit gaan we in optocht naar de Grote Kerk waar het spektakel sil heve. Ik weet dat er een soort musical/toneelstuk word opgevoerd. Ook word de complicatie foto van de Saskia's onthuld.Je kon als Saskia een foto insturen en van al die kleine foto's word dan een grote foto gemaakt. Ik denk in het idee van het elfstedenbruggetje.Daar zijn allemaal kleine foto's in verwerkt van elfstedenrijders maar als je het geheel ziet dan zie je schaatsenrijders. Pas als je dichtbij bent zie je de kleine foto's goed. Nu ik ben benieuwd of ik mijn gezicht nog terug vind in het geheel.

Er word morgen ook een foto genomen van alle Saskia's. Nu ik ben benieuwd wat het morgen allemaal word. Er is gevraagd om je 17de eeuws te kleden dus dat word weer de rode jurk dag. Nu maar hopen op droog weer en een hele mooie middag.

Er zal vast wel iets van op de televisie komen, in ieder geval bij onze eigen omrop Fryslan. Nu ik zal na het spektakel verslag doen van mijn belevenissen.

Momenteel druk bezig met een Sinterklaas voor mijzelf. Een heel mooi pakket van pop en plank met super mooie stoffen. Nu maar hopen dat ie gaat lukken. Dan heb ik dit jaar,eindelijk, een mooi Sinterklaas voor mijn seizoentafel.

tot later
Hendrickje Saskia