maandag 10 september 2012

hip en handgemaakt

Na weken van voorbereiding is het alweer voorbij, de hip en handgemaakt markt in Zwolle. Een mooi locatie zo op het pleintje bij de kerk. Mooi onder de bomen die deze dag voor schaduw zorgden. En wat een schitterend weer en dat in september. Het was mijn eerste keer op deze markt en ik vond hem erg leuk. Jammer dat het niet super druk was, dat was meer aan de andere kant van de kerk. Maar het was wel gezellig en leuk om te zien wat iedereen heeft gemaakt. Ook leuk om met oude bekende te praten en weer eens live te zien.
Erg leuk was de ontmoeting met een oude dame, dik in de tachtig. Ze vroeg wat die naam met frou..rembrandt nu was. Ik vertelde haar mijn verhaal en ze heeft aandachtig het verhaal op het kaartje gelezen. Ze was verbaasd over de toevalligheden, zoals de straatnaam waar ik in kwam te wonen etc. Ze vond het geweldig en ondanks dat ze weinig plek had op haar kamer kocht ze een lief sneeuwklokje. Later op de dag kwam ze weer aangelopen. Ze was in het stadhuis geweest en daar hing een gedicht van ene Rembrandtse. Dit bleek een dichter uit Zwolle te zijn. Ik moest dit nog wel even weten want het paste zo mooi bij het verhaal. Super zulke ontmoetingen.
Om de hele dag stil te zitten is niks voor mij dus hier zit ik lekker aan de knutsel.


Op de terugreis naar huis kwamen we nog in een file terecht. Er was vlak voor ons een ongeluk gebeurd met een caravan. Het was net gebeurd want op een gegeven moment kwamen er allemaal auto's met zwaailichten aan en er hing een para glider boven de "rampplek". Vermoedelijk om foto's te maken. Een heel raar gezicht. We hadden in Zwolle de afslag naar de snelweg gemist en moesten daarom wat omrijden, achteraf misschien ons geluk want anders waren we eerder op die plek geweest.

Nu inmiddels ben ik al weer druk aan het verzinnen voor nieuwe produkten voor de markt in november. Ik wil mooie zwarte pieten maken en ben al zoekende naar mooie stoffen. Thuis ben ik al bezig met de herfsttafel, misschien wat vroeg maar na de zomerse dag van gister kwam er nu herfstweer op komst zei Piet Paulusma. Bovendien moet ik weer even goed zoeken en kijken wat ik allemaal heb. Kwam bijv tot ontdekking dat ik mijn aardbeienhuis helemaal niet heb uitgezet afgelopen zomer. Dat krijg je als je teveel poppen etc hebt.